Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Αεροπορικώς: Από 05/02/2019 έως 11/02/2019

H Eλληνορθόδοξη Ενορία “Αγίου Νεκταρίου” Βαρκελώνης με τη συνεργασία του τουριστικού γραφείου Kitsakis Travel & Tourism, διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους στα Ιεροσόλυμα υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Ισπανίας και Πορτογαλίας κ.Πολυκάρπου κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

                                                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ       ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

 Τρίτη, 05/02/19 Βαρκελώνη – Τελ Αβίβ – Βηθλεέμ

Ώρα 09:30΄. Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, από όπου στις 11:30΄ θα πετάξουμε με την EL AL για το Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Άφιξη στις 16:35΄ (τοπική ώρα).

Αμέσως μετά την έξοδό μας από το Αεροδρόμιο, θα μεταβούμε στη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Τετάρτη, 06/02/19 Στην Ιερουσαλήμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Θα μεταβούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου και το Φρικτό Γολγοθά και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς στα εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως παρεκκλήσια και προσκυνήματα.

Στη συνέχεια θα οδοιπορήσουμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ όπου θα δούμε την Οδό του Μαρτυρίου, θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο (Φυλακαί του Κυρίου) και τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης (τόπος Γεννήσεως της Θεοτόκου), και θα καταλήξουμε στη Γεθσημανή (τάφος της Παναγίας, τόπος του Μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου και τόπος της προσευχής και αγωνίας του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πέμπτη, 07/02/19 Μονή Χοζεβά – Άγιος Θεοδόσιος – Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Κατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: την Ι. Μονή Χοζεβά, όπου βρίσκεται το σπήλαιο στο οποίο ο προφήτης Ηλίας παρέμεινε επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος υπό του κόρακος και όπου ο Θεοπάτωρ Ιωακείμ προσηύχετο δια να λάβει παρά του Κυρίου τέκνον, τη Βηθανία (Ι. Μονή Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας), την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, την Ι. Μονή του Αγίου Σάββα (προαιρετικά, άβατος διά γυναίκας) στα βάθη της ερήμου της Ιουδαίας και τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Ιερού Σπηλαίου της Θείας Γεννήσεως και θα ξεναγηθούμε στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο Σπήλαιο των Σφαγιασθέντων Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Παρασκευή, 08/02/19 Όρος Θαβώρ – Ναζαρέτ – Κανά – Καπερναούμ – Τιβεριάδα

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ. Εδώ θα επισκεφθούμε το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου, τη Ναζαρέτ, η οποία πρώτη άκουσε το μήνυμα της σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον, την Ι. Μονή Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και τη λίμνη της Τιβεριάδος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σάββατο, 09/02/19 Ιορδάνης ποταμός – Μονή Αγίου Γερασίμου – Ιεριχώ – Νεκρά Θάλασσα

Κατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου), τον Ιερό ποταμό Ιορδάνη, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Κύριός μας, την ακριτική Ι. Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του μετά λέοντος εικονιζομένου, την πόλη της Ιεριχούς όπου βρίσκονται η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισσαίου με τη γέρικη συκομορέα του Ζακχαίου και το Σαραντάριο Όρος, που είναι ο τόπος της προσευχής και των πειρασμών του Κυρίου, και τέλος, τη μοναδική Νεκρά Θάλασσα, το χαμηλότερο σημείο στον κόσμο, που βρίσκεται 400 μέτρα υπό την επιφάνεια της Μεσογείου Θαλάσσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κυριακή, 10/02/19 Στην Ιερουσαλήμ

Ώρα 08:00΄. Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.

Αμέσως μετά θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα γίνουμε δεκτοί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄ ή εκπρόσωπο αυτού.

Στη συνέχεια ημέρα ελεύθερη για προσωπικές επισκέψεις και αγορές αναμνηστικών. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα, 11/02/19 Επιστροφή στη Βαρκελώνη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για προετοιμασία αναχωρήσεως.

Ώρα 14:00΄. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο, από όπου, με την EL AL και πάλι, θα πετάξουμε στις 17:45΄ για τη Βαρκελώνη με άφιξη στις 21:35΄.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τιμή συμμετοχής:  Ευρώ 790   (Επιβάρυνση μονόκλινου 220 Ευρώ) 

Συμπεριλαμβάνονται:

 1. Το αεροπορικό εισιτήριο Βαρκελώνη-Τελ Αβίβ-Βαρκελώνη.
 2. Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Βηθλεέμ, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, με πρωινό σε μπουφέ.
 3. Έξι (6) γεύματα εντός ξενοδοχείου.
 4. Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 5. Φόροι αεροδρομίων.
 6. Έμπειρος ξεναγός – συνοδός του γραφείου μας.
 7. Η άνοδος με ταξί στο Όρος Θαβώρ.
 8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 9. Φιλοδωρήματα.
Δεν συμπεριλαμβάνονται:

 1. Προαιρετικές εκδρομές και εκδηλώσεις.
 2. Η μετάβαση στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα (Ευρώ 10).
 3. Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.
 4. Η άνοδος με τελεφερίκ ή με ταξί στο Σαραντάριο Όρος.
 5. Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Παρατηρήσεις:

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 608 637 990 και  627 162 857  e-mail : lydiasekuri@gmail.com

 • Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 200 Ευρώ. Τέλος εγγραφών το αργότερο μέχρι 25/11/18.
 • Οριστική εξόφληση και προσκόμιση φωτοτυπίας διαβατηρίου (με φαξ ή με mail), το αργότερο μέχρι 28/12/18.
 • Το γραφείο μας καταβάλλει προσπάθεια, αλλά δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση ανεύρεσης ατόμου για παραμονή σε δίκλινο δωμάτιο, για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του. Συνεπώς, οποιαδήποτε κράτηση για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του, θα πρέπει να μετατραπεί σε μονόκλινο δωμάτιο με την ανάλογη επιβάρυνση. Τρίκλινα δωμάτια διατίθενται κατόπιν απαίτησης και συμφωνίας του πελάτη, χωρίς οικονομική ελάφρυνση, αλλά το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει για το μέγεθος του δωματίου και του κρεβατιού που παρέχεται από το ξενοδοχείο.
 • Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
 • Η τιμή έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές εισιτηρίων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων της 01/08/18. Τυχόν μεταβολή βαρύνει τον πελάτη.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Στα γραφεία μας: Βηλαρά 2, ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 210 5249878-9 και 6948 669151, Fax: 210-5249889

e-mail: groups@kitsakistours.com

www.kitsakistours.com

Αρ. Αδείας ΕΟΤ: 0206Ε60000343401

Το γραφείο Kitsakis Travel & Tourism δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού εδώ και 40 χρόνια και εξειδικεύεται στην οργάνωση εκδρομών στους προορισμούς Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτο, Τουρκία, Ιορδανία, Κύπρο και Ρωσία με θρησκευτική και τουριστική προσέγγιση. Παράλληλα προσφέρει όλων των ειδών τις τουριστικές υπηρεσίες (έκδοση αεροπορικών/ακτοπλοϊκών, κρατήσεις ξενοδοχείων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων).