Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στην ενορία μας η Κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου, το επονομαζόμενο “Πάσχα του καλοκαιριού” και η εις τους ουρανούς μετάσταση Της.

Πλήθος πιστών ενοριτών και ευλαβων προσκυνητών από Ελλάδα, Ισπανία, Αμερική και άλλα μέρη συνευρεθηκαν για να ανάψουν ένα κερί και να ασπασθούν ευλαβικά την εικόνα της Παναγίας μας, καταθέτοντας προσευχές, ικεσίες και ευχαριστίες στη Μητέρα πάντων των χριστιανών.

Ο π.Χριστοδουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου ως Μητέρας του Χριστού και μητέρας όλης της ανθρωπότητας καθώς και στα θαύματα Της, στη μεγάλη ευλάβεια και πίστη που έχουν οι ορθόδοξοι και ιδιαίτερα οι Έλληνες,αποκαλώντας τη “Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους”. Ακόμη επεσήμανε τις μητέρες που μεγαλώνουν τις οικογένειες τους κάτω από την εικόνα της Παναγίας, ζητώντας την προστασία Της και αναθρεφοντας τα παιδιά τους με χριστιανικά ιδεώδη. Μετά τη Θεία Λειτουργία εψάλη για άλλη μια φορά η Παράκληση και μνημονευθηκαν ιδιαίτερα οι ασθενείς, οι ταξιδιώτες και οι έχοντες δυσκολίες.

Στο τέλος ασπάσθηκαν οι παρευρισκόμενοι την εικόνα της Παναγίας ανταλλάσσοντας ευχές. Αμέσως μετά ο π. Χριστόδουλος με μερικούς ενορίτες μετέβησαν στη μεγάλη καθολική εκκλησία που μας φιλοξενεί και έχει πανηγύρι για να ευχηθούν Καλή Παναγία.