Χριστούγεννα 2018 – Πρωτοχρονιά 2019 – Θεοφάνεια

Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα και με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και ιεροπρέπεια ,εορτάσθηκε στην ενορία μας  η ” Μητρόπολη των Εορτών ” όπως την κατανομάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, η κοσμοχαρμόσυνη εορτή της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστη πλήθος κόσμου, ενορίτες και επισκέπτες, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια και παρακολούθησαν προσευχητικώς τα τελούμενα , κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Ανήμερα της πρωτοχρονιάς αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η Δοξολογία για το Νέο Έτος και στο τέλος κόψαμε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα ευχόμενοι ο ένας στον άλλο καλή χρονιά. Στο ίδιο κανατυκτικό κλίμα γιορτάστηκαν και τα Θεοφάνεια, με τον αγιασμό των υδάτων . Ο π. Χριστόδουλος  εξήγησε ότι ο Κύριος βαπτίσθηκε στον Ιορδάνη , προκειμένου να τηρήσει τον νόμο της Παλαιάς Διαθήκης ως άνθρωπος , για να αποκαλυφθεί στον κόσμο ως Μεσσίας , για να φανερωθεί το μυστήριο της Αγ.Τριάδος και να αγιάσει τα ύδατα αλλά και για να δώσει σε όλους τους πιστούς τύπο και παράδειγμα προσευχής.

Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους μια ειρηνική, Θεοφώτιστη και ευλογημένη νέα χρονιά.

 

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ