Παγκόσμια Εβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών

Κάθε χρόνο η εβδομάδα 18 – 25 Ιανουαρίου  σε όλο τον κόσμο είναι αφιερωμένη στην προσευχή για την ενότητα των χριστιανών και καλούνται όλοι χριστιανοί να αφιερώσουν χρόνο για προσευχή και διάλογο  με σκοπό την ενότητα όλων .

Μέσα σε πνεύμα αγάπης  πραγματοποιήθηκε και στη Βαρκελώνη αυτή η Εβδομάδα προσευχής  με την έναρξή της στο μεγάλο καθεδρικό της Βαρκελώνης  στις 18 Ιανουαρίου με εκπροσώπους διαφόρων εκκλησιών και δογμάτων. Ο εφημέριος του ναού μας , ως εκπρόσωπος της εκκλησίας μας, της Ιεράς Μητροπόλεως και του Οικουμενικού Πατριαρχείου μίλησε σχετικά με το θέμα αυτής της χρονιάς που ήταν αφιερωμένη στη δικαιοσύνη. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δικαιοσύνη του Θεού , των ανθρώπων και  τις διαφορές  τους. Ο π. Χριστόδουλος κάλεσε να μιμηθούν όλοι τη δικαιοσύνη του Θεού, όπως ο Κύριος μας προτρέπει « ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού » (Ματθ.6,33).

Στο τέλος της εκδήλωσης, στο δείπνο που ακολούθησε ευχαρίστησε όλους για την καλή συνεργασία και τη στήριξη που παρέχουμε ως εκκλησία εδώ στην Καταλονία . 

Στο ίδιο κλίμα επίσης μίλησε  και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το βράδυ στη μεγάλη εκκλησία Basilica de la Concepción, που μας παρέχει φιλοξενία . 

Στις 29 Ιανουαρίου επίσης εκπροσώπησε την ορθόδοξη εκκλησία στο λιμάνι της Βαρκελώνης Stella Maris, ένα χώρο αφιερωμένο στην ιεραποστολή, τους ναυτικούς και τους εργαζόμενους  στη θάλασσα .