Έναρξη Πνευματικών Συναντήσεων

Με πολύ μεγάλη χαρά και μετά από έναν πολύ ιδιαίτερο χρόνο με δυσκολίες πρακτικές και πνευματικές, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη των πνευματικών συναντήσεων στην ενορία μας.Η εποχή επιτάσσει πνευματική ενδυνάμωση και βαθύτερη κατανόηση της πίστης μας, καθώς τα όσα γίνονται γύρω μας μας βρίσκουν ανέτοιμους ψυχολογικά και ευάλωτους πνευματικά.

Αυτό το κενό θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε σε μια σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πάνω από τον ναό, τις Τετάρτες κάθε τρεις εβδομάδες, στις 19:00 και για μια ώρα.

Για την καλύτερη οργάνωση του χρόνου και αποδοτικότερες συναντήσεις, θα υπάρχουν τρία μέρη με τις αντίστοιχες ομιλίες.
Το πρώτο μερος θα φτάσει μέχρι τα Χριστούγεννα, το δεύτερο μέχρι το Πάσχα και το τρίτο, μέχρι τα μέσα του Ιουλίου.

Το κάθε ένα αποτελεί μια ξεκάθαρη πνευματική θεματική ενότητα και κατά την διάρκεια του θα παρουσιάζονται προκαθορισμένα θέματα, τα οποία θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν το αντικείμενο της συζήτησης και να προετοιμάζονται εφόσον το επιθυμούν.

Για τις πρώτες συναντήσεις, η επίσημη γλώσσα θα είναι τα αγγλικά ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Κάτι το οποίο θα δουλευτεί μέσα από τις συναντήσεις ώστε να προσαρμοστούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η κάθε συνάντηση θα αποτελείται από μια 40λεπτη παρουσίαση κατά την οποία θα αναλύονται θέματα της πίστης και θα γίνεται επεξήγηση και εμβάθυνση των εννοιών, των διαδικασιών και των συμβόλων. Στο τέλος της ομιλίας και για 20 λεπτά θα δίνεται η δυνατότητα συζήτησης- ερωτήσεων που προϋπάρχουν ή δημιουργούνται κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων.

Οι ομιλίες θα εχουν ανεπίσημο, φιλικό θα τολμούσα να πω, χαρακτήρα καθώς ο απώτερος σκοπός μας είναι η βαθύτερη κατανόηση της πίστης μας και η πνευματική μας ενδυνάμωση μέσα από ένα κλίμα υγειούς διαλόγου, υπομονής, αγάπης και απόλυτης αποδοχής. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι σε όλο αυτόν τον καθημερινό αγώνα μας, δεν είμαστε μόνοι αλλά είμαστε κομμάτι μια όμορφης οικογένειας που μας στηρίζει και μας βοηθά.

Οπως γίνεται σαφές από το παραπάνω κείμενο, οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε όλους με σεβασμό και με μόνο γνώμονα τον λόγο του Κυρίου και Θεού μας.

Στο πρώτο μέρος των πνευματικών συναντήσεων, θα εμβαθύνουμε στην Θεία λειτουργία, στην σημασία της νηστείας των Χριστουγέννων και ιδιαιτέρως στην σημασία των Χριστουγέννων.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα πάνω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκτάριου. Κατά την πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αγιασμός, μια πολύ σύντομη ομιλία και θα γινει επεξήγηση των διαδικασιών.

Το προγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα έχει ως εξής:
29 Σεπτεμβρίου – Αγιασμός και οργάνωση
13 Οκτωβρίου – Επεξήγηση της Θείας Λειτουργίας (μέρος Α’)
10 Νοεμβρίου – Η επεξήγηση της νηστείας των Χριστουγέννων (που ξεκινά 5 μέρες μετά)
1 Δεκεμβρίου – επεξήγηση της Θείας Λειτουργίας (μέρος Β’)
Και ο πρώτος κύκλος θα κλείσει στις 15 Δεκεμβρίου – Με επεξήγηση και ομιλία για την περίοδο και την μέρα των Χριστουγέννων.

Η πρωτοβουλία και η τελική επιμέλεια αυτής της κίνησης ανήκει στον Ιερέα του ναού μας, η οργάνωση θα γίνει σε συνεργασία με τους εθελοντές συνεργάτες της ενορίας μας, και η υλοποιηση της θα πραγματοποιηθεί μόνο με την δίκη σας παρουσία.
Η στήριξη σας είναι ζωτικής σημασίας για την προσπάθεια που ξεκινά.