Καιρός της Δημιουργίας

Το Οικουμενικό Κίνημα εορτάζει τον “Καιρό της Δημιουργίας” φέτος και στη Βαρκελώνη στη Σαγραδα Φαμίλια. Εδώ και αρκετά χρόνια το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει κηρύξει την 1η Σεπτεμβρίου ( την εκκλησιαστική πρωτοχρονιά – αρχή της Ινδίκτου ) ημέρα προσευχής υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος. Ο σεβασμός προς τη φύση είναι μια ξεκάθαρη στάση της Εκκλησίας απέναντι στο περιβάλλον. Ευθύνη και υποχρέωση μας είναι να το σεβόμαστε, να τo προστατεύουμε και να τo αξιοποιούμε χωρίς να τo καταστρέφουμε. Η σχέση μας με τον γύρω κόσμο δεν μπορεί παρά να λαμβάνει μια πνευματική διάσταση: η Κτίση είναι δημιούργημα του Θεού και δώρο Του προς τον άνθρωπο.
 
Η οικουμενική οικογένεια συγκεντρώνεται φέτος στη Sagrada Familia στις 3 Οκτωβρίου ώρα 6 μ.μ.με το σύνθημα ” ένα σπίτι για όλους – ανανέωση του Οίκου του Θεού ” με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ.Βησσαρίωνος. Είναι μια ανοιχτή εκδήλωση αλλά θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου λόγω ασφάλειας και μέτρων.
 
Μέσα από αυτόν τον εορτασμό θα γίνει και μια κατηχητική διαδρομή – ξενάγηση μέσα στη Σαγραδα Φαμίλια και θα κλείσει με προσευχή στη κρύπτη του ναού. Όλο το έργο του Antoni Gaudí είναι εμπνευσμένο από τη φύση και δημιουργία του Θεού. Για μας του ορθόδοξους έχει οριστεί αυτή η ξενάγηση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 μεχρι τις 13:00 το απόγευμα. Η χωρητικότητα είναι περιορισμένη γι’αυτό θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή εδώ από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.Παρών και στις δυο εκδηλώσεις θα είναι ο εφημέριος του ναού μας ο οποίος συνέβαλε σε όλη αυτή την προσπάθεια με τη συνεργασία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Βαρκελώνης .