Μεγάλη Εβδομάς και Πάσχα 2022

Με τη βοήθεια του Θεού αξιωθήκαμε και φέτος στην ενορία μας να ζήσουμε τα Αγια Πάθη και να φτάσουμε στην Ανάσταση του Κυρίου μας με περισσή συγκίνηση και μεγάλη κατάνυξη.

Ζήσαμε στιγμές βαθιάς κατανύξεως όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, από τη Μεγάλη Τετάρτη με την τέλεση του μυστηρίου του Ευχελαίου εις ανάμνησιν της αλειψάσης μύρον τον Κύριον και την Μ. Πέμπτη με τα τέσσερα γεγονότα: τον ιερό νιπτήρα, το Μυστικό Δείπνο, την προσευχή του Κυρίου στο όρος το Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα που κορυφώθηκε με την παράδοση του Χριστού και την αρχή του Θείου Πάθους Του, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή μέσα από τους ύμνους της ημέρας στην Ακολουθία των Παθών ζήσαμε την κορύφωση του Θείου δράματος. Δόξα τω Θεώ φέτος μετά από τον καιρό της πανδημίας μπορούσαμε να κάνουνε την περιφορά στον κήπο της εκκλησίας.
Το Μ. Σάββατο μέσα σε κλίμα άκρως πανηγυρικό και χαρμόσυνο έγινε η τελετή της Αναστάσεως, την οποία παρακολούθησαν πλήθος ενοριτών και Ελλήνων προσκυνητών από διάφορα μέρη της γης, ακόμη και Ουκρανών και Αράβων ορθοδόξων, οι οποίοι αναζήτησαν μια ορθόδοξη κυψέλη για να προσευχηθούν και να ψάλλουν μαζί μας το Χριστός Ανέστη.

Στο τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας ο π. Χριστόδουλος ευχήθηκε σε όλους το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ “να έχουν οι πιστοι ανάσταση και ανάταση ψυχών και το ανέσπερο φως της Ανατασεως να φωτίζει τα σκοτάδια του καθενος και να χαρίζει την ειρηνη στον κόσμο ” και μοίρασε σε όλους κόκκινα αυγά.