Πανήγυρις Αγ.Νεκταρίου 2017

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, προστάτου της ενορίας και της ελληνικής παροικίας Καταλονίας, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Νεκταρίου Βαρκελώνης, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ.Πολυκάρπου, επισκόπου της ιεράς μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Στο κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νεκταρίου, τονίζοντας πως ο σύγχρονος άγιος ήταν ο άγιος του πόνου, της υπομονής, της ταπεινώσεως αλλά και της ελπίδας, γιαυτό ήξερε να γλυκαίνει με τα παρηγορητικά του λόγια τους πονεμένους επικαλούμενος τη βοήθεια της Παναγίας την οποία αγαπούσε υπερβολικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα αμέτρητα θαύματα του αγίου, θαύματα καθημερινά που βιώνουν και οι πιστοί της Βαρκελώνης όπως μαρτυρεί και ο ιερέας του ναού.

Στο τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ενορίτες και τους επίσημους προσκεκλημένους, αλλά ιδιαίτερα εξήρε τον εφημέριο του ναού π.Χριστόδουλο,ο οποίος κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αλλά με ιδιαίτερο ζήλο διακονεί ακούραστα στο ιερό βήμα. 

Αυτή την ευλογημένη ημέρα ο μητροπολίτης μας χειροθέτησε αναγνώστη τον κ.Δημήτριο Ζέρβα που εδώ και 7 χρόνια διακονεί αφιλοκερδώς το ψαλτήρι του ναού μας και διάβασε την ευχή της εκκλησιαστικής διακονίας στον κ.Αντώνιο Πέτρου ο οποίος διακονεί με ιδιαίτερο ζήλο το ιερό βήμα.

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδος στη Βαρκελώνη κ.Fernando Turro, η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητος Καταλονίας κ.Μαρία Μήτρου, ο αντιπρόεδρος της κ.Νικόλαος Αμπάβης και ο γενικός διευθυντής θρησκευμάτων από την κυβέρνηση της Καταλονίας κ.Enric Vendrell. 

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο κέρασμα με ελληνικά εδέσματα τα οποία προσφέρθηκαν από τους ενορίτες μας. Το μεσημέρι ο έλληνας πρόξενος κ.Τurro παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή του σεβασμιωτάτου και των επίσημων προσκεκλημένων.

Την επομένη ημέρα 13 Νοεμβρίου, ο σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον π.Χριστόδουλο, είχαν εγκάρδια συνάντηση με τον καρδινάλιο της Βαρκελώνης κ.Juan Jose Omella και τους βοηθούς επισκόπους της καθολικής αρχιεπισκοπής και συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ενορία, αλλά και για την καλή συνεργασία, τη βοήθεια και τη στήριξη της ορθόδοξης ενορίας από την καθολική εκκλησία.

Με την ευκαιρία αυτή εκφράζουμε τα θερμά μας ευχαριστήρια σε όσους κοπίασαν, βοήθησαν και προσέφεραν στην τέλεση της πανηγύρεως και ιδιαίτερα στις οικογένειες Α.Τσουμάνα και Ι.Μαλαματίνη, ευχόμενοι σε όλους η χάρις και η ευλογία του Αγίου Νεκταρίου να συνοδεύει και να ενδυναμώνει το έργο τους.