Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Mε ιδιαίτερη συγκίνηση και με την δέουσα επισημότητα γιορτάστηκε στην ενορία μας η εθνική επέτειος του ΟΧΙ και η γιορτή της Αγίας Σκέπης την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. 

Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας τελέστηκε η επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της επετείου του ιστορικού έπους του 1940. Ο π.Χριστόδουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα, τις ηρωικές θυσίες και την υποχρέωσή μας να  διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδος μας. Αναφέρθηκε ακόμη στην Παναγία μας την οποία τιμούμε σαν σκέπη του κόσμου και εμψυχώτρια των γενναίων ηρώων των ημερών εκείνων και τόνισε  πως η εκκλησία μας προς ανάμνηση της βοήθειάς της μετέφερε από το 1952 τη γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου στις 28 του ίδιου μηνός.

Η νεολαία της ενορίας μας ετοίμασε μία ωραία εκδήλωση υπό την αιγίδα του κ.Αντωνίου Πέτρου, αναφερόμενη στα ιστορικά γεγονότα και στα τραγούδια του έπους του 1940, προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους Έλληνες και Κύπριους αδελφούς μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδος στη Βαρκελώνη κ.Fernando Turro και η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καταλονίας κ.Μαρία Μήτρου, οι οποίοι ευχήθηκαν με τη σειρά τους χρόνια πολλά, ειρηνικά και αγαπημένα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου.
 

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ