Πρώτη Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας στη Βαρκελώνη

Η Ελληνορθόδοξη ενορία Αγίου Νεκταρίου Βαρκελώνης είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί τον νέο Ποιμενάρχη μας Σεβ. Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνα, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας , κατα το διάστημα 7 με 10 Μαΐου.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον στενό συνεργάτη του στην έδρα της Μητροπόλεως στη Μαδρίτη, Πανοσιολιογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Θεοφυλακτο Βιτσο, έγινε δεκτός από τον εφημέριο του ναού μας Πανοσιολογιωτατο Αρχιμανδριτη π.Χριστόδουλο Ιόντσε και το βράδυ της Παρακευής έτυχαν εγκάρδιας υποδοχής από τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Βαρκελώνης Καρδινάλιο κ. Juan Jose Omella στην πανέμορφη εκκλησία María Reina-Pedralbes. Παρόντες ο πρώην επίτιμος πρόξενος της Ελλάδος στη Βαρκελώνη κ. Fernando Turro,καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Νικόλαος Αμπάβης. Ο Πανοσιολογιωτατος Monseñor π. Jaime Agapito, προϊστάμενος του Ναού και ένθερμος φίλος της ορθοδοξίας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου.

Το Σάββατο ο Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε την ενορία μας και είδε από κοντά το έργο και όλη την προσπάθειά μας, συνάντησε δε και τον Πανοσιολογιωτατο Mons. Ramon Corts, ο οποίος μας παραχωρεί το χώρο της εκκλησίας, τον οποίον και ευχαρίστησε θερμά για την αγαπητικη του συμπαράστασή.

Την Κυριακή του Θωμά με συγκίνηση και χαρά υποδεχτήκαμε τον Δεσπότη μας ο οποίος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό μας . Μας συνεχάρηκε για όλη την προσπάθεια και τον αγώνα μας εδώ τονίζοντας το θεάρεστο έργο που επιτελούμε . Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Σεβασμιώτατος αμέσως μετά την εκλογή του ως Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας επικοινώνησε με τον εφημέριο του ναού μας και έδειξε το ενδιαφέρον και την αγάπη του για την ενορία μας, λόγω και της ιδιαίτερης ευλάβειας και αγάπης στο πρόσωπο του Αγίου Νεκταρίου.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας χαιρέτησε την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Μαρία Μήτρου , τους εκπροσώπους των φορέων και της καθολικής εκκλησίας και όλους τους ενορίτες μας, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν την ευχή και την ευλογία του.

Αμέσως μετά ακολούθησε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ποιμενάρχου μας στη Pedralbes προσφορά των ενοριτών.

Όλοι δέχτηκαν τις ευλογίες του νέου μας Ποιμεναρχη με αισθήματα χαράς και βαθύτατου σεβασμού, με τα οποία κοσμεί τους ευλαβείς πιστούς της ενορίας μας η άπειρη αγάπη του Θεού. Αυτή η πρώτη επίσκεψη άφησε ανεξίτηλες εντυπώσεις προς δόξαν του Παναγαθου Θεού και πνευματικό όφελος των πιστών.