Μεγάλη Εβδομάς και Πάσχα 2020

Στον άλλοτε κατάμεστο ναό, αδειανό όμως φέτος και κεκλεισμένων των θυρών-λόγω της πανδημίας του κορονοϊού – τελέστηκαν όλες τις ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως στην ενορία μας.

Σε όλες της ακολουθίες, ενώσαμε τις προσευχές μας, στο ναό και στις οικίες μας υπέρ όλων αυτών οι οποίοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, είτε  γιατί νοσούν, είτε από μοναξιά  και όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας , οι οποίοι προσφέρουν με θυσία τις υπηρεσίες τους.

Φέτος το Πάσχα , κληθήκαμε να δώσουμε μια άλλου είδος μαρτυρία , μια μαρτυρία αγαπητικής απουσίας. Πράξαμε στο όνομα της αγάπης απέναντι στον αδελφό μας, αναλαμβάνοντας να προστατέψουμε και την δική του ζωή.

Το Αναστάσιμο Φώς είναι εδώ, ο Χριστός είναι εδώ και ίσως να χαίρεται λίγο περισσότερο, βλέποντας μας να εκτιμούμε, μέσω της αποχής και του εγκλεισμού μας, το θαύμα της παρουσίας Του κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας.

Χριστός Ανέστη αδελφοί μου ! Αληθώς Ανέστη. Το Φώς του Χριστού ας φωτίζει όλο τον κόσμο,  διώχνοντας το σκοτάδι και το φόβο από τις ζωές μας.

Χρόνια πολλά, ευλογημένα με χαρά και υγεία.

Video

Video