Εθνική Επέτειος του “ΟΧΙ” και Εορτή Αγίας Σκέπης

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής περηφάνειας τιμήθηκε και στην ενορία μας η μεγάλη Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης, της Υπερμάχου Στρατηγού του γένους μας Ελευθερώτριας Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Μετά την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία εψάλη Επίσημη Δοξολογία για τους ηρωικά και με αυταπάρνηση και περισσή ανδρεία πεσόντες για την ελευθερία της πατρίδας μας, παρουσία ενοριτών και Ελλήνων τουριστών.Την Ελληνική Κοινότητα Καταλονίας εκπροσώπησαν η πρόεδρος κ.Μαρία Μήτρου και ο αντιπρόεδρος κ.Νικόλαος Αμπάβης, ενώ για τα ποιήματα και τα τραγούδια που ακολούθησαν υπεύθυνη ήταν η κ.Λυδία Σεκούρη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Συραγώ Βαλατσού, εκπαιδευτικός στο νομό Μαγνησίας, η οποία με λόγο μεστό συνέδεσε τα γεγονότα της περιόδου εκείνης με τη σημερινή εποχή, τονίζοντας τη σημασία της διαφύλαξης των αξιών των προγόνων μας.

Στο τέλος απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά επισήμανε το σημαντικό του “ΟΧΙ” σε καθετί που έρχεται να μας αφανίσει και να καταργήσει αυτά που παραλάβαμε, όπως και σε κάθε κακό εναντίον της ανθρωπότητας και της φύσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αγαστή συνεργασία εκκλησίας – κοινότητας για τη διαφύλαξη της πίστης, της παράδοσης και της ελληνικής κουλτούρας.

Η εκδήλωση έληξε με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ