Αγία Σκέπη και η Εθνική Επέτειος

Με εθνικό παλμό και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και στην ενορία μας η Αγία Σκέπη και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Την παραμονή της εορτής είχαμε την τιμή να μας επισκεφτεί ο υφυπουργός εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, ο οποίος το Σάββατο 27 Οκτωβρίου το μεσημέρι βρέθηκε με την ομογένεια της Βαρκελώνης στην Ελληνική Κοινότητα Καταλονίας, τιμώντας την εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του “ΟΧΙ’,όπου τα παιδιά του ελληνικού σχολείου ετοίμασαν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. 

Το βράδυ της ίδιας μέρας,συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ.Μαρία Μήτρου επισκέφτηκε την εκκλησία μας και συζήτησε αρκετή ώρα με την ομογένεια ακούγοντας τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς της, αλλά παράλληλα θαυμάζοντας και τα έργα που έγιναν στη Βαρκελώνη από τον εδώ ελληνισμό.

Ανήμερα της εορτής,μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε η καθιερωμένη Επίσημη Δοξολογία παρουσία της προέδρου και του αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας αλλά και πολλών πιστών Ελλήνων που ήρθαν να τιμήσουν την επέτειο. Ακολούθησε γιορτή με ποιήματα και τραγούδια του ΄40 υπό την επιμέλεια της κ.Λυδίας Σεκούρη, όπου η νεολαία με περισσή συγκίνηση έδωσε το δικό της μήνυμα πως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Η εκδήλωση έληξε με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου και στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα στους παρευρισκόμενους και ανταλλάχθηκαν ευχές.