Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και Επέτειος 25ης Μαρτίου 2021

Την Κυριακή 28 Μαρτίου (Β’Κυριακή Νηστειών), με υπερηφάνεια και ενωτικό πνεύμα, οι ομογενείς της Καταλονίας  τίμησαν τους αγωνιστές του 1821 κατά τον επίσημο εορτασμό της 200ής Επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε  Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο από τον εφημέριο του ναού π. Χριστόδουλο ο οποίος διαβίβασε στους παριστάμενους τις θερμές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία της εορτής εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλους όσους στηρίζουν και αγαπούν τον Ελληνισμό σ’αυτή τη γωνιά της Ευρώπης, αλλά και για την αγάπη και υποστήριξη που υπάρχει μεταξύ των ενοριτών. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα της Καταλονίας που επιτελεί μεγάλο έργο παρ’όλες τις  δυσκολίες και πάντα με φιλότιμο, τη μεγάλη αρετή των Ελλήνων . 
 
Εκ μέρους της Κοινότητας , τον πανηγυρικό της ημέρας , εκφώνησε ο εντιμότατος κ . Νικόλαος Αμπάβης , αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, ο οποίος στο  θαυμάσιο λόγο του αναφέρθηκε στη βαθιά αφοσίωση των αγωνιστών του ‘21 ,ανέλυσε τα ιστορικά γεγονότα αλλά αναφερόμενος και τη σημερινή κατάσταση προέτρεψε όλους να παραδειγματιστούν από τους προγόνους μας, πράττοντας και εμείς το χρέος και το καθήκον μας . 
 
Χαιρετισμό εκφώνησε επίσης  ο πρώην Επίτιμος Πρόξενος στη Βαρκελώνη, κ . Fernando Turro. Τέλος  υπό  την αιγίδα της κ. Λυδίας Σεκούρη ακολούθησε εορτή με πατριωτικά τραγούδια και ποιήματα. Στο κλείσιμο της γιορτής όλο το εκκλησίασμα έψαλε τον Εθνικό μας Ύμνο.