Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2019

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια εορτάστηκε στη Βαρκελώνη  η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού και της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 στην ελληνορθόδοξη ενορία του Αγίου Νεκταρίου την Κυριακή 24 Μαρτίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η καθιερωμένη Επίσημη Δοξολογία  παρουσία πολλών ενοριτών.

Ο εφημέριος του ναού π. Χριστόδουλος τους καλωσόρισε όλους στο διπλό εορτασμό,  της Παναγίας και της πατρίδας μας. Αναφέρθηκε στην αρετή του Έλληνα, το φιλότιμο, αρετή που κρατά ζωντανή την πίστη του και την ελληνική παράδοση προσφέροντας με πολύ κόπο και  πολλή αγάπη τα πάντα για το καλό της ομογένειας. Αναφέρθηκε επίσης  στον αγώνα που δίνουμε όλοι εθελοντικά και στην ενορία μας αλλά και στην ελληνική κοινότητα κρατώντας την Ορθοδοξία , τη γλώσσα και την κουλτούρα μας ζωντανή εδώ στην Καταλονία. Επίσης εξήρε τη δράση του πρώην επίτιμου πρόξενου κ. Fernando Turro που για αρκετά χρόνια ήταν κοντά μας στηρίζοντας τον ελληνισμό της Βαρκελώνης.  

Στο τέλος της Δοξολογίας εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο κ. Παναγιώτης Τσιάτσος, θεολόγος, ο οποίος μίλησε εξαιρετικά για τον ηρωισμό τον Ελλήνων , τον αγώνα τους και τα χρόνια της σκλαβιάς και  αναφέρθηκε επίσης και  στο πρόσωπο της Παναγίας και τον απόλυτο σεβασμό του Θεoύ στην ανθρώπινη ελευθερία. 

Ακολούθησε γιορτή με πατριωτικά τραγούδια και ποιήματα που ετοίμασαν οι νέοι της ενορίας μας υπό την καθοδήγηση της κ.Λυδίας Σεκούρη. Αυτά τα νέα παιδιά με δάκρυα στα μάτια και γεμάτα συγκίνηση μας έδωσαν το καλύτερο μήνυμα της ημέρας ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις  παρέστησαν η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Μαρία Μήτρου και ο αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Αμπάβης . Φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος και της Κυπριακής Πρεσβείας  κ. Χριστιάνα Τζήκα οι οποίοι απηύθηναν χαιρετισμό , ευχόμενοι σε όλους χρόνια πολλά μεταφέροντας και την συμπαράσταση τους στην ομογένεια της Βαρκελώνης .

Η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία του εθνικού μας ύμνου. Εν συνεχεία όλοι γεύτηκαν ελληνικά εδέσματα προσφορά του κ. Γιάννη Μαλαματίνη και της εταιρίας Olimpo Gourmet.