Το “Πάσχα του Καλοκαιριού” στην Ενορία μας

Με τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού και τις πρεσβείες της Μητέρας όλων των χριστιανών, γιορτάσαμε και φέτος στην ενορία μας την Κοίμηση της Παναγίας.

Την τιμούμε και τη γιορτάζουμε, γιατί η Κοίμηση και η Μετάσταση Της στους ουρανούς, καθώς και η δόξα της από τον Θεό αποτελεί βεβαιότητα και της δικής μας εισόδου στη βασιλεία του Θεού, με τις ευχές και τις πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας του Ιησού Χριστού, που είναι και Μητέρα μας. 

Η Παναγία μας δοξάστηκε ολοστόλιστη και στο ναό μας, παρουσία των ενοριτών μας και επισκεπτών που μια μέρα σαν κι αυτή αναζήτησαν την εικόνα της, να δοξάσουν, να προσευχηθούν, να παρακαλέσουν, να υμνήσουν τη Θεομήτορα, σίγουροι πως θα μεσιτεύσει στον φιλάνθρωπο Υιό της για την σωτηρία και τη λύση στο πρόβλημα κάθε αιτούντος, πάντα προς το συμφέρον του. 

Ο π. Χριστόδουλος αναφέρθηκε στην αγάπη της Παναγίας που μας καλεί να είμαστε παιδιά της, που είναι πάντα κοντά μας, δίπλα μας, ακούει τον πόνο μας, γνωρίζει τα προβλήματα μας, βλέπει την αγωνία και τον αγώνα μας  και τρέχει να μας βοηθήσει. Ενδιαφέρεται για τα παιδιά της, πρεσβεύει για όλους μας. Είναι πρεσβεία θερμή και τείχος ασπροσμάχητον. Και το μεγαλύτερο δώρο στην Παναγιά είναι να γίνουμε αληθινά παιδιά της. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία ψάλλαμε για μία ακόμη φορά την Παράκληση. Αμέσως μετά ο π. Χριστόδουλος με μερικούς ενορίτες μετέβησαν στη μεγάλη καθολική εκκλησία που μας φιλοξενεί και είχε πανήγυρη για να ευχηθούν Καλή Παναγιά.